Nitro Cold brew

Een unieke beleving bij Elisa is onze Nitro Cold Brew van de tap.
Laat ons eerst starten bij het begin.

Wat is Cold Brew?

Bij cold brew koffie wordt gemalen koffie vermengd wordt met koud water. Dit moet hierna 12-24 uur trekken in een afgesloten kan om vervolgens gefilterd te worden. Door het koude zetproces is cold brew zacht en zoet van smaak. Je haalt hierdoor verrassend subtiele eigenschappen uit je koffie. 

Wat is Nitro Coffee?

De basis van nitro coffee is cold brew, waaraan stikstof (of nitrogen) wordt toegevoegd. Zo wordt de koffie geinfuseerd met superkleine stikstofbelletjes, een soort van 'prik'. Hierdoor ontstaat er op de koffie een romige schuimlaag. Om tot die schuimlaag te komen, wordt nitro coffee vaak afgetapt, net zoals bier. 

Je kan 'm puur drinken of met melk. 

Welke koffie gebruiken we?

Aangezien een koud gezette koffie verfijnde subtiele accenten van je koffie vrijgeeft, gebruiken wij origine koffie van JAVA koffie.

Onze persoonlijke favoriet? De Guatemala La Pila. Deze fijnproeverskoffie herken je meteen aan zijn intense zoetheid met toetsen van tropische vruchten. Alle koffiebonen voor de La Pila worden handgeplukt en zijn afkomstig uit één en dezelfde plantage. In vaktermen: een ‘Single Estate’ koffie.

Door de koffie traag te branden krijgt de koffieboon de tijd om haar unieke aroma’s optimaal te ontwikkelen. En dat proef je ook in een cold brew! Een koffie die snel wordt gebrand, gaat al snel bitter smaken. JAVA Koffie brandt traag, waardoor de koffie dat heerlijk zachte aroma behoudt.


Meer nieuws Nitro Cold brew
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x